DISC en Drijfveren

DISC
Iedereen heeft een persoonlijke ‘basis’ gedragsstijl. Deze basisstijl is jouw voorkeursgedrag. Het vertelt veel over hoe jij in elkaar zit, waar je goed in bent, waar je je prettig bij voelt en wat mogelijk je valkuilen zijn.

Dit is belangrijke informatie. Want hoe beter jij jezelf en je talenten kent, hoe beter je deze kunt inzetten. Zodat je kunt leven en werken op een manier die bij je past, die je energie geeft, en waarin jij optimaal tot je recht komt. En hoe beter je voorkeursgedrag en talenten bij anderen herkent, hoe meer je elkaars verschillen zult leren waarderen. Je communicatie en samenwerking met anderen zal sterk verbeteren.

Door goed zicht te krijgen op je basisstijl, krijg je ook meer inzicht in welke werkomgeving je het best tot je recht komt, bij welke bedrijfscultuur, bedrijfsgrootte of in welke branche jij past.

Daarnaast heb je een responsstijl. Hiermee wordt het gedrag bedoeld dat je laat zien onder invloed van je omgeving. Je responsstijl kan per situatie verschillen.

Een DISC analyse is een objectieve methode om jouw basisstijl en responsstijl in kaart te brengen. De methode geeft op praktische en effectieve wijze zicht op jouw persoonlijke voorkeuren en talenten, je energiebronnen en energielekken en je communicatiestijl.

Hoe werkt het?
Aan de hand van een korte vragenlijst, wordt een analyse gemaakt van jouw unieke gedragsprofiel, je basisstijl.

Naast je basisstijl, wordt ook je responsstijl geanalyseerd. Vaak zijn er verschillen tussen basisstijl en responsstijl. Deze verschillen geven inzicht in elementen die spanning opleveren en in bepaalde aspecten van jouw natuurlijke gedrag, die mogelijk onderbelicht blijven.

De analyse wordt gecombineerd met een individueel coachgesprek of traject, waarbij de resultaten in de juiste context worden besproken.

DISC Workshop voor teams
Waar verbetering in communicatie tussen collega’s wenselijk is of collega’s elkaar zelfs in de weg zitten, zich niet gezien of gesteund voelen of moeizaam samenwerken, creëren DISC analyses een wereld van verschil. Ineens wordt duidelijk dat verschillen tussen mensen eigenlijk juist erg handig zijn.

Interesse? Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden van DISC workshops voor groepen.

Drijfveren, of: waar kom jij ‘s ochtends je bed voor uit?
Is er in jouw werksituatie sprake van een win-win situatie? Worden jouw behoeften en drijfveren voldoende bevredigd? Wanneer je hier meer zicht op hebt, heb je ook meer zicht op werk dat je met  passie zal doen.

Want onze drijfveren bepalen ons levensdoel en de richting die we kiezen, en zetten ons aan tot actie. Of we het ons nu realiseren of niet, we worden van binnenuit gedreven om aan deze persoonlijke behoeften te voldoen. Wanneer jouw werk aansluit bij jouw drijfveren, dan is motivatie van buitenaf niet nodig.

De drijfverenanalyse is een objectieve methode om grip te krijgen op hetgeen jou van binnen écht motiveert. De methode is gebaseerd op de drijfveren classificaties van Eduard Spranger. Deze bepalen het waarom van ons handelen. De twee drijfveren die het sterkst bij je leven, zullen je tot actie aanzetten.

Tarieven

  • DISC-analyse in combinatie met 1 coachgesprek (1,5 uur): € 375,00.
  • Drijfveren-analyse in combinatie met 1 coachgesprek van (1,5 uur): € 375,00.
  • DISC- en Drijfverenanalyse in combinatie met 1 coachgesprek (1,5 uur): € 565,00.
  • DISC workshops: ik verstrek je graag een offerte aan de hand van de gewenste duur, het aantal deelnemers en de locatie.

Bovengenoemde prijzen zijn ex BTW.

Heb je interesse of zou je graag meer informatie ontvangen? Stuur dan een bericht naar selmapostma@plyng.nl. Ik neem dan contact met je op voor een vrijblijvend gesprek.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.